Gratis offertes voor zonnepanelen

Zonnepanelen in Wagenborgen

Zonnepanelen zijn in de afgelopen tijd populair geworden. Bijna overal in Wagenborgen zie je ze op daken en niet alleen bij bedrijven, maar ook op veel daken in woonwijken en sportverenigingen. Een huishouden met circa 4 personen kan met twaalf panelen op jaarbasis circa 3000 kWh opwekken. Dat is natuurlijk niet slecht. Voordat je zonnepanelen kopen gaat is het wel aan te raden om te letten op een aantal zaken. Kijk of het dak geschikt is en of er voldoende oppervlakte op het dak is. Ook kun je kijken naar het gewenste vermogen van het aan te schaffen systeem en je budget.

Subsidie voor zonnepanelen Wagenborgen

Het feit dat er geen landelijke subsidie meer bestaat voor zonnepanelen in 2021 hoeft niet meteen te betekenen dat er ook vanuit een stad of provincie geen financiële compensatie kan worden aangeboden. Toch zijn ook deze subsidies zeer schaars geworden in Nederland. Steden of provincies die er wel nog voor kiezen om hun inwoners bij een investering in zonnepanelen tegemoet te komen doen dit bovendien in het merendeel van de gevallen door middel van een financieel gunstige lening.

De mogelijkheden hiertoe worden steeds beschreven op de website van de de gemeente en kunnen dus onderling aanzienlijke verschillen vertonen. Hou er bovendien rekening mee dat er binnen een bepaalde periode doorgaans een beperkt aantal extra gunstige kredieten kunnen worden verstrekt. Zo snel mogelijk op het jaar de groene lening aanvragen indien mogelijk is dan ook beslist een aanrader.

Door de dalende aankoopprijs zijn zonnepanelen in 2021 zo goedkoop dat ze vandaag voordeliger zijn dan vroeger met landelijke subsidie(s)!

Zakelijke subsidie voor zonnepanelen in 2021

Particulieren moeten het in 2021 dus doen met een handvol mogelijkheden voor wat een investering in zonnepanelen betreft, maar hoe staat het met de zakelijke sector? Bedrijven die overwegen om een investering te doen in zonnepanelen kunnen dit jaar rekenen op verschillende, interessante voordelen. Deze voordelen uiten zich onder de volgende factoren:

  1. De milieu-investeringsaftrek;
  2. De energie-investeringsaftrek;
  3. De kleinschaligheidsaftrek;
  4. De willekeurige afschrijving milieu-investeringen;

Naast bovenstaande is er ook voor het jaar 2021 sprake van de zogenaamde SDE+ regeling. Deze regeling werd in het leven geroepen voor grootschalige projecten waarbij er sprake is van een jaarlijkse uitkering bij de toepassing van duurzame energievormen. Het subsidiebedrag is niet forfaitair en wordt bijgevolg bepaald aan de hand van de capaciteit waar de duurzame installatie over beschikt.

Terugverdientijd zonnepanelen

Wanneer je zonnepanelen gaat kopen wil je natuurlijk wel weten wanneer je ze hebt terugverdient. De terugverdientijd wordt bepaald door het rendement van een paneel. Ook is de aanschafprijs belangrijk om te kunnen weten wat de precieze terugverdientijd is. Panelen met zonnecellen van monokristallijn hebben het hoogste rendement, maar zijn logischerwijs wel iets duurder. Je hebt ook zonnepanelen met zonnecellen van polykristallijn. Deze zijn dan weer iets goedkoper, maar het rendement is lager.

Het is wel aan te raden om niet te veel op zonnepanelen te besparen, omdat iets duurdere zonnepanelen een hoger rendement hebben. Daardoor verdien je de iets hogere kosten in de meeste gevallen net zo snel weer terug. Daarbij moet je rekening houden met een levensduur van 25 tot 30 jaar. Je kunt dan een groot verschil maken met panelen die zonnecellen van monokristallijn hebben. Zeker als je bedenkt dat de energieprijzen naar verwachting in de komende jaren flink zullen stijgen. Je kunt wat dat betreft nog aanzienlijk wat geld verdienen.

Personen Aantal zonnepanelen Prijs (incl. BTW) Besparing per jaar Terugverdientijd (gemiddelde)
1 12 € 5300 € 530 10 jaar
2 14 € 6100 € 610 10 jaar
3 16 € 7000 € 700 10 jaar
4 18 € 7800 € 780 10 jaar
5 21 € 9000 € 900 10 jaar
6 23 € 10000 € 1000 10 jaar

Op basis van de gegevens in de bovenstaande tabel kan er worden vastgesteld dat de aankoop van een systeem met zonnepanelen voordeliger wordt naarmate er sprake is van meer gezinsleden. Het is wel vanzelfsprekend dat het aantal vereiste zonnepanelen toeneemt naarmate ook het verbruik stijgt. Hoe meer gezinsleden, des te meer energie er ook wordt verbruikt. In verhouding zal echter altijd kunnen worden vastgesteld dat de lasten (aanzienlijk) afnemen naarmate het gezin groter is of wordt. Dit neemt niet weg dat investeren in een systeem met zonnepanelen ook voor kleine gezinnen zeker en vast de moeite waard kan zijn.

Slimme investering

Je zou het misschien niet denken, maar zonnepanelen zijn een goede investering. Op dit moment leveren spaarrekeningen door de lage rentes maar weinig geld op en ook beleggingen zijn niet bepaald risicoloos. Wanneer je in zonnepanelen gaat investeren zul je je investering snel terugverdienen en zeker wanneer je een groot aantal panelen op je dak plaatst. Het is daarnaast mogelijk om gebruik te maken van diverse subsidiemogelijkheden. Vooral in 2021 maakten vele mensen hier gebruik van.

Duurzaam, financieel interessant en zekerheid

Bij het produceren van zonne-energie wordt het milieu niet belast. Er komen immers geen schadelijke stoffen in de lucht. Ook zorgen zonnepanelen er voor dat je woning een beter energielabel krijgt. Ook zal je energierekening iedere keer een stuk lager uitvallen. Je hebt ook de zekerheid dat je het bedrag zal terugverdienen, omdat de energieprijzen in de komende jaren zullen stijgen. Daarom is ons credo: stap nu in en profiteer van deze voordelen!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Als men het heeft over de afmetingen van een zonnepaneel gaat het meestal om een paneel van 100 bij 165 centimeter. Op schuinere daken worden panelen met de lange kant omhoog gemonteerd. Dit wordt de zogenaamde portret opstelling genoemd. Is een dak minder schuin of soms zelfs geheel plat, dan zal de paneel in de breedte worden geplaatst. Dit wordt de landschap opstelling genoemd.

zonnepaneel-vergelijken

Het aantal zonnepanelen is dus afhankelijk van het oppervlakte, maar uiteraard is ook je budget belangrijk bij het bepalen van de hoeveelheid zonnepanelen. Laat je vooraf zo goed als mogelijk informeren om zo tot een goede beslissing te komen. Wij zijn ook actief in Middelstum en Wirdum Gn.

Samen investeren in zonnepanelen

Je kunt er in 2021 voor kiezen om alleen te investeren in een systeem met zonnepanelen, maar je kunt er ook de voorkeur aan geven om samen te investeren met de buren. Dit niet in het minst op het ogenblik dat er sprake is van een 2 onder 1 kap woning. In deze situatie profiteer je van verschillende voordelen. Allereerst is er sprake van een groter oppervlak waardoor de manier van opwekken wordt bevorderd, maar er is meer. Wat bovendien namelijk ook te denken van het feit dat je bij pieken gebruik kunt maken van de (grotere) capaciteit van de buren? In principe kunnen we stellen dat op deze manier, samen investeren in zonnepanelen een vorm van schaalvergroting is voor jouw woning.

Allereerst kan bovenstaande werkwijze uiteraard worden gehanteerd bij een woonblok, maar er zijn meerdere situaties mogelijk waarin samen investeren in zonnepanelen de moeite waard kan zijn. Wat bijvoorbeeld te denken van de situatie waarin er sprake is van twee garages die naast elkaar liggen? Ook dan kan samen investeren in een installatie met zonnepanelen voor beide partijen financieel interessant zijn. Dit bovendien misschien nog wel niet in het minst omwille van het feit dat je dan niet langer afhankelijk bent van de hoek ten opzichte van de zon.

Vergelijk de opties en de prijzen

De informatie op deze pagina heeft stelselmatig duidelijk gemaakt dat er voor kiezen om in 2021 te investeren in zonnepanelen nog steeds de moeite meer dan waard kan zijn, ook zonder landelijke subsidies. Bekijk daartoe zeker de mogelijkheden op vlak van financieel extra interessante kredieten die lokaal worden verstrekt en hou rekening met de teruggave van BTW voor particulieren.

Wil je er zeker van zijn dat je voor jouw investering in zonnepanelen in 2021 geen euro teveel hoeft te betalen? In dat geval is het ook altijd de moeite waard om offertes aan te vragen bij verschillende bedrijven die een dergelijke installatie voor je kunnen voorzien. Op deze manier ben je altijd verzekerd van de best mogelijke prijs voor jouw zonnepanelen in 2021 en kun je tegelijkertijd een zo optimaal mogelijk rendement in het vooruitzicht stellen. Vul het formulier hier beneden in, ontvang vrijblijvend offertes en begin met vergelijken.